Warsztaty „Biogazownia od A do Z” adresowane do gospodarstw rolnych, tuczarni, ferm drobiu, hodowców bydła i trzody chlewnej oraz przedsiębiorstw z branży spożywczej już 18 lutego w Dworze Podstolice k/Poznania. Zarejestruj się już dziś!
Organizowane przez redakcję „Magazynu Biomasa” warsztaty „Biogazownia od A do Z” (04.01.2019 r.) cieszą się dużym zainteresowaniem. Uczestnikami wydarzenia będą m.in. przedstawiciele gospodarstw rolnych czy przedsiębiorstw mięsnych szukający skutecznego sposób zagospodarowania odpadów.
PROGRAM WYDARZENIA*:
8:00 – 9:00 Przyjazd uczestników, kawa
9:00 Otwarcie warsztatów
9:10 – 10:10 Budowa i eksploatacja mikrobiogazowni monosubstratowej
Adam Orzech, Solar Energia
10:10 – 11:10 Rola biogazowni w procesie przeróbki odpadów organicznych z gospodarstwa rolnego, ubojni, fermy czy zakładu produkcyjnego
Tomasz Kajdan, Biowatt
11:10 – 11:30 Przerwa kawowa
11:30 – 12:30 Technologie mieszania w komorach fermentacji metanowej
Henryk Kamiński, Agimix
12:30 – 13:30 Możliwości dofinansowania budowy biogazowni – fundusze unijne i krajowe
Bartosz Janc, Metropolis Doradztwo Gospodarcze
13:30 – 14:30 Lunch
14:30 – 15:30 Systemy wsparcia dla biogazowni
Tymoteusz Mądry, SMM Legal
15:30 – 16:30 Biogazowy agregat kogeneracyjny
Michał Sumera, Sumera Motor
16:30 – 17:30 Optymalizacja procesu produkcji biogazu
Prelegent w trakcie potwierdzania
17:30 – 19:00 Dyskusja, konsultacje indywidualne
19:00 Kolacja branżowa
FORMULARZ REJESTRACYJNY: https://magazynbiomasa.pl/warsztaty-biogazowe/warsztaty-biogazowe-rejestracja/
Kontakt w sprawie warsztatów:
Jolanta Kamińska, tel. 790 439 216
Agnieszka Kęczkowska, tel. 730 291 100