Pellet z beczek po Jim Beam? Producent zapewnia, że dzięki łagodnemu dymowi przypominającemu burbon, każde mięso, owoce morza i warzywa będą smakować wspaniale.

Pellet z beczek po Jim Beam

Nietypowy pellet do grilla produkowany jest przez Energex.

Reklama

– Beczki trafiają do nas bezpośrednio z Kentucky – zapewnia producent. – Te granulki są w 100% z naturalnego dębu, w tym z beczek Jim Beam. Bez sztucznych aromatów, które maskują prawdziwy smak.

Beczki po burbonie stanowią spory procent surowca wykorzystywanego do produkcji pelletu. Ciemne plamy w pelletach to tylko węgiel zwęglony z wnętrza beczek.

– Grillowanie na naszym pellecie to łatwy sposób na wydobycie smaku mięsa. Dodaje do niego naturalne smaki beczek po bourbonie Jim Beam – zapewnia producent.


19-20 czerwca. Zarezerwuj ten termin na 8. Forum Pelletu


Nie tylko na grilla

Pellet doskonale sprawdza się również podczas wędzenia. Delikatny smak burbona dobrze komponuje się z wołowiną, kurczakiem, wieprzowiną, owocami morza.

Są dostarczane w grubej, odpornej na rozdarcie torbie, która zapewnia bezpieczeństwo granulek do czasu grillowania. Koszt? 20-funtowy torba (około 9 kg) kosztuje 20 dolarów. Do kupienia m.in. na Amazonie.

Magazyn Biomasa. Sprawdź poniżej:

Inne wydania Magazynu Biomasa znajdziesz tutaj. Dlatego kliknij i czytaj!

Źródło: energex.com
Newsletter

Newsletter

Bądź na bieżąco z branżą OZE