Jakie są – patrząc na trwającą transformację – perspektywy, szanse, zagrożenia dla energochłonnych zakładów spożywczych? O własnych źródłach energii, ograniczaniu energochłonności czy „zazielenianiu” produkcji porozmawiamy podczas pierwszej edycji „Kongresu Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym. Zrównoważona Produkcja od Pola do Stołu”.

Reklama

Honorowym Gospodarzem konferencji, która odbędzie się w dniach 13-14 czerwca 2024 w Hotelu Aubrecht koło Przechlewa, jest firma Goodvalley, specjalizująca się w produkcji wyrobów mięsnych zawsze z czystą etykietą. Wytwarzanych według filozofii: od chowu w zgodzie z dobrymi praktykami, po zrównoważoną produkcję rolną przyjazną klimatowi.

Celem kongresu jest wymiana wiedzy dotyczącej efektywności energetycznej, zielonej transformacji oraz własnych źródeł energii w przemyśle rolno-spożywczym, a ponadto budowanie relacji biznesowych, nawiązywanie kontaktów oraz integracja branży. Mamy nadzieję, że nasze wydarzenie przyczyni się do rozwoju wiedzy i świadomości dotyczących dobrych praktyk związanych ze zrównoważoną produkcją w przemyśle spożywczym.

Zapraszamy do udziału głównych energetyków i mechaników, kierowników działów energetycznych oraz DUR, specjalistów i kierowników ds. ochrony środowiska, dyrektorów operacyjnych i technicznych oraz pracowników działów projektów i inwestycji.

Więcej szczegółów dotyczących programu i możliwości rejestracji znajdziesz pod linkiem https://www.kierunekspozywczy.pl/konferencja,2289.html

***

Organizatorem Kongresu Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym. Zrównoważona Produkcja od Pola do Stołu jest firma BMP, wydawca czasopisma „Kierunek SPOŻYWCZY” oraz portalu kierunekspozywczy.pl.

Newsletter

Newsletter

Bądź na bieżąco z branżą OZE