Warsztaty „Biogazownia od A do Z” adresowane do gospodarstw rolnych, tuczarni, ferm drobiu, hodowców bydła i trzody chlewnej oraz przedsiębiorstw z branży spożywczej już 18 lutego w Dworze Podstolice k/Poznania. Zarejestruj się już dziś!

Organizowane przez redakcję „Magazynu Biomasa” warsztaty „Biogazownia od A do Z” (04.01.2019 r.) cieszą się dużym zainteresowaniem. Uczestnikami wydarzenia będą m.in. przedstawiciele gospodarstw rolnych czy przedsiębiorstw mięsnych szukający skutecznego sposób zagospodarowania odpadów.

Reklama

PROGRAM WYDARZENIA*:

8:00 – 9:00 Przyjazd uczestników, kawa

9:00 Otwarcie warsztatów

9:10 – 10:10 Budowa i eksploatacja mikrobiogazowni monosubstratowej

Adam Orzech, Solar Energia

10:10 – 11:10 Rola biogazowni w procesie przeróbki odpadów organicznych z gospodarstwa rolnego, ubojni, fermy czy zakładu produkcyjnego

Tomasz Kajdan, Biowatt

11:10 – 11:30 Przerwa kawowa

11:30 – 12:30 Technologie mieszania w komorach fermentacji metanowej

Henryk Kamiński, Agimix

12:30 – 13:30 Możliwości dofinansowania budowy biogazowni – fundusze unijne i krajowe

Bartosz Janc, Metropolis Doradztwo Gospodarcze

13:30 – 14:30 Lunch

14:30 – 15:30 Systemy wsparcia dla biogazowni

Tymoteusz Mądry, SMM Legal

15:30 – 16:30 Biogazowy agregat kogeneracyjny

Michał Sumera, Sumera Motor

16:30 – 17:30 Optymalizacja procesu produkcji biogazu

Prelegent w trakcie potwierdzania

17:30 – 19:00 Dyskusja, konsultacje indywidualne

19:00 Kolacja branżowa

FORMULARZ REJESTRACYJNY: https://magazynbiomasa.pl/warsztaty-biogazowe/warsztaty-biogazowe-rejestracja/

Kontakt w sprawie warsztatów:

Jolanta Kamińska, tel. 790 439 216

Agnieszka Kęczkowska, tel. 730 291 100

Newsletter

Newsletter

Bądź na bieżąco z branżą OZE